Toon ervaart veel steun van zijn casemanager

En dat is een mevrouw die komt om de zes weken, kunnen we aangeven, zes weken, twee maanden maakt niet uit. Die komt twee uurtjes even praten, kijken hoe de vlag erbij hangt, hoe het met haar is, hoe het met mij is, en dan krijgen we dus weer een paar tips, dus en dat wil ik echt niet missen. Dat is, daar was eigenlijk sprake van of van naar een Alzheimer Café te gaan, en ik ben dus ook bij de mantelzorgvereniging, krijg ik dus vaak ook post van Alzheimer. Ik zeg tegen haar, ik vind het heel mooi, ik zeg hoe goed bedoeld ook, zeg maar ik wil daar niet iedere dag mee geconfronteerd worden. Hè je krijgt dus brieven, post en allerlei toestanden en als ik zou willen hoor je de hele dag, hele dag niks als Alzheimer en dat wil ik niet. Ik wil het ook een keertje van me af zetten. Maar die mevrouw die hier komt die zou ik echt niet willen missen. Echt niet, dat is echt, daar kan ik van alles tegen zeggen, dat werkt perfect. En zij heeft ook gevraagd of we hier aan mee wilden doen. Dus.

En waarom zou u haar niet willen missen?

Daar kan ik, anders tegen praten als tegen mijn vrouw, en zij begrijpt, omdat zij in die projecten zit, zij begrijpt ook denk ik hoe mensen zich voelen. Mantelzorgers voelen zich als ze daar de hele dag mee zitten. Want zij, zij doen alleen maar dit werk. En zij doen dus ook ervaring op, bij deze is het zo, bij anderen gaat het zo, en nu is het van als je het eens zo probeert of zo probeert, dan krijg je wat tips. Dat vind ik wel prettig. Jawel, daar heb ik heel veel steun aan, maar als ik zeg van het hoeft niet meer, is het voor haar ook goed. Hè maar ik wil gewoon, want mijn vrouw heeft ook wel eens gezegd van waarom, waarom moet die iedere keer komen. Ik zeg, zeg het maar, ze komt voor jou, maar ze komt ook voor mij. Ja en dan moppert ze weer een keertje, en dan zegt ze, laat maar door gaan. En als ze geweest is dan zeg ze, ja ik ben toch, ik vind het toch fijn dat [casemanager], zo heet ze dan, dat die weer geweest is. [-]. Dus [-].

U zegt u kunt met haar anders praten dan met uw vrouw. Wat bedoelt u met anders?

Wat bedoel ik met anders, [-], hoe moet ik dat even zeggen. Als ik met mijn vrouw daarover praat, dan is het, zal wel, hou er maar over op. En zij hoort mij aan. Zij luistert naar mij. Wat ik vertel, zij luistert naar mij. Mijn vrouw kapt het gelijk af. Van, ik weet het wel, hou er maar over op. En altijd als ik met haar aan het praten ben, daar over dingen, zaken heb, dan zal zij ook niet zeggen van hou maar op want ik weet het wel. Dan kan ik mijn verhaal kwijt. En mocht het zijn dat ik dingen wil bespreken waarvan ik zeg nou, als ik, het is misschien kwetsend voor haar. Dan kan ik ook met haar een afspraak maken dan kom ik bij haar op ‘t kantoor, daar kan ik dus ook, kan ook.


Meer interviews van Toon (Alles)


Meer over dit onderwerp