Liesbeth vindt het van belang dat er veel activiteiten georganiseerd worden

Want hoe zou jij het graag zien, wat is volgens jou dan goede zorg?

Dat ze wat dingen doen met die mensen, dat ze een spelletje met ze doen. Je kan zoveel dingen doen, dat er bijvoorbeeld mensen zitten om ze in de gaten te houden. Want er zijn mensen die vallen, er zijn mensen die ja, er gebeurt van alles. Er was een man die viel constant daar, die heb ik ook wel eens opgevangen. Of die gaat met de planten lopen, gooien. En ja, ze zien dat dan te laat of, ja, er is gewoon geen toezicht. Ja, en dan wordt er iemand zo weer in zo’n rolstoel gezet met een blad ervoor, weet je wel. Dus dat beperkt wordt om weg te kunnen lopen. Dat is dan de oplossing. [-] Dat vind ik nou niet zo goed. En bijvoorbeeld qua activiteiten is er ook niet veel te doen voor mijn vader. Er wonen daar gewoon heel veel, heel veel vrouwen en daar is alles op gericht. Bingo enne, spelletjes en ja, alles gewoon. Geen dingen die mijn vader nou toevallig leuk vindt. Zoals klassieke muziek, maar dat geef ik dan ook wel aan natuurlijk. Dat heb ik ook wel om gevraagd, maar ja, daar gebeurt verder weinig mee. Dus dat is wel jammer ook. Ja, dat is juist belangrijk om, ja, dat er goede activiteiten zijn. Dat is het enige wat die mensen nog hebben. Een beetje afleiding dat is erg belangrijk. [-]

En vat ik het goed samen als ik zeg dat de afleiding die nu geboden wordt, dat er eigenlijk gewoon naar de groep gekeken wordt en niet naar het individu, wat voor jouw vader in dit geval belangrijk zou zijn, wat een leuke afleiding voor hem is.

Ja, ja ik vind het jammer dat ze daar verder niks mee doen eigenlijk. Dat, er zijn heus wel meer mensen daar die dan van klassieke muziek houden. Maar ja [-] ik weet ook niet.


Meer interviews van Liesbeth (Alles)


Meer over dit onderwerp