Mia gebruikt de informatie om zich voor te bereiden op de toekomst

Wat haalt u eruit?

Steun. Je hebt, wat ik in het Alzheimer Café zie, en dat raad ik ook iedereen aan, om er naar toe te gaan. Wat ik er uithaal is, de weg waar je naar toe moet. Dan hebben ze het over dit en dan hebben ze het over die zorg, en dat is er in de toekomst. Dus je heb zoveel informatie, wat ik nou nog niet nodig heb, maar in de toekomst wel nodig kan hebben. Dus daarvoor vind ik het ook zo geweldig. Want ze hebben het over bijvoorbeeld [bel gaat]. Ik zal eens een voorbeeld geven. Er is nou op televisie, dan kunnen ze, zo’n apparaatje. Dan kan iemand jou in de gaten houden. Zulke dingen allemaal. De weg naar hulpverlening. Dus dat zijn zoveel dingen en iedere keer hebben ze een ander onderwerp. Dus maar dan heb je het al gehoord, wat er in de toekomst, want je kan er misschien ooit iets aan hebben. Dat vind ik in Alzheimer Café ook hoor. Het is er ook best wel druk.

Ja, eigenlijk is dat ook een manier waarop u informatie zoekt, of niet zoekt, die krijgt u daar.

Ja, die krijg je. Van die dingen. Dus die kan hij mij niet geven hè. [lacht]

Nee, precies.

Die kan hij, hij kan me zoveel informatie. Maar de weg naar bepaalde instanties, hè. Dus die krijg je daar iedere keer voorgeschoteld. Dus ik heb het nou nog niet nodig maar je weet dat en dat en dat is er. En hij vindt het best wel leuk om er naar toe te gaan.

U zei tijdens het interview dat u eigenlijk niet aan een toekomst denkt. U leeft nu. Maar op deze manier krijgt u daar wel informatie over de toekomst, hoe [-]

Ja maar, dat is ook het beste hè. Dat je weet wat er in de toekomst nog kan. Wat je, waar je naar toe kunt gaan. Dus dat is niet denken over [-].

Hoe het zou kunnen gaan.

Ja, zo moet je denken. Dit is gewoon informatie verzamelen van wat zou ik nou een keer nodig hebben. Zo zie ik het.

Dat u de informatie al heeft, voor als het zover.

Als het eens een keer is, dat ik hulp nodig heb. Dus, een paar weken geleden hadden ze het over iemand die dan, als ik dan eens een keer een avond weg moet. En hij is alleen, dan kun je iemand vragen om hier te komen, die zo lang bij hem blijft. Kijk daar hebben ze ook over gesproken. Kijk, dan heb je toch informatie, als ik het in de toekomst nodig heb.


Meer interviews van Mia (Alles)


Meer over dit onderwerp