Margreet heeft geen behoefte om aan een gespreksgroep deel te nemen

Ja, ja. En zo’n steunpunt, heeft u daar ook dan met allemaal mantelzorgers bijvoorbeeld gesproken?

Nee. Daar ben ik nog niet aan toe. Dat kan je wel doen, dat kan je wel doen, dat. Maar dat heb ik nog zoiets van [-].

Dat vindt u nog niet [-]

Nee, dat vind ik nog niet nodig. Alle problemen en dingen horen en daar weer tegenin of juist meegaan. Maar wat ik daar wel heel leuk vind, dat is dan. Je hebt één keer per jaar de dag van de mantelzorgers. En vorig jaar was ik net lid geworden en ik geloof twee weken later kreeg ik een mooie bos bloemen, want dat hoorde bij de dag van. En dat doet je dan heel erg goed.

Ja, dat kan ik me voorstellen.

Ja, dat is dan gewoon heel leuk, dat je denkt, oh ja, prima. En ze organiseren dan ook dagen, dan kan je daar naar toe, maar daar heb ik helemaal geen behoefte aan. Hoeft voor mij niet.

En hoezo niet?

[zucht] Ik heb gespreksgroepen en dat soort dingen altijd heel moeilijk gevonden. Dan denk ik, je laadt al het leed van iedereen op je nek. En ik kan het heel goed kwijt bij anderen, ik denk dat dat het ook is.

Ja. Je hoeft er niet per se met onbekenden [-]

Nee. En altijd, dat zeg ik dan. Ik zoek juist andere onderwerpen en als je daar naar toe gaat, kom je weer in hetzelfde onderwerp terecht. Ik zou eigenlijk liever een ander onderwerp hebben. We gaan met z’n allen naar het museum, oh leuk. Maar niet daar zitten om [-].

Ja, maar niet alleen maar over het onderwerp dementie praten.

Over het onderwerp, ja ja. En wat doet jouw man of vrouw en nee. Heb ik nooit hoor, niet alleen met dit, maar met allerlei onderwerpen gehad. Dan denk ik, komt wel goed. We praten wel met elkaar.


Meer interviews van Margreet (Alles)


Meer over dit onderwerp