Elisabeth hoopt dat zij zelf niet dement wordt

Kijk, ik ben ook gewoon ontzettend bang dat ik zelf dement word. Ik heb al mijn papieren al heel lang in orde en misschien is dat ook [-]. Ja, ik ben vooral bezig met, het lijkt wel of ik soms bezig ben in m’n hoofd met de hele wereld te verbeteren van, als ik dement ben dan wil ik gewoon goed behandeld worden, dan wil ik gewoon [-]. En dan hoop ik [-].

Ja. Maar is het dan dat u zegt, u bent heel erg bang om zelf dement te worden, [-] is dat, komt dat door het beeld ook van dementie of ook gewoon echt met het verpleeghuis dat u in uw hoofd heeft?

Ja, ik, dat verpleeghuis, de verzorging. Kijk, want, ja het lijkt mij op zich verschrikkelijk als ik met. Ik heb nog nooit een natte broek gehad, ja van het lachen misschien een keer, maar het lijkt me vreselijk en het lijkt me vreselijk om geholpen te worden. Dat deel heb ik natuurlijk ook wel, dat ik, dat ik daar ook niet zo makkelijk mee ben, maar het is toch ook verlies van ja je, dat je [-]. Mijn schoonouders hebben allebei kanker gehad, daar kon je tot het laatst verstandelijk gewoon mee blijven praten.


Meer over dit onderwerp