Bianca

Geslacht:
Woman
Leeftijd:
32 jaar
Diagnose:
Datum interview:
Tuesday, August 22, 2017

Korte samenvatting

Tijd na bevalling:                    4 maanden

Aantal zwangerschappen:     5

Aantal kinderen:                    5

Achtergrond:

Bianca is 32 jaar en woont met haar man en vijf kinderen van elf, acht, zeven en vijf jaar en een baby van vier maanden. Ze is schoonheidsspecialiste en pedicure, maar werkt nu enkele uren per week als helpende in een verzorgingshuis.

 

Korte samenvatting:
Toen de oudste van hun vier kinderen vijf jaar was, bedachten Bianca en haar man dat ze graag nog een kindje wilden. Ook hun kinderen wilden graag nog een broertje of zusje erbij. Bianca raakte sneller in verwachting dan gepland. De zwangerschap is zonder complicaties verlopen. Na een voorspoedige thuisbevalling is vier maanden geleden hun dochtertje geboren.

Meer


Uitgebreide samenvatting

Toen het jongste kind van Bianca naar school ging, merkten zij en haar man dat ze graag nog een kindje zouden willen. Ook hun vier kinderen wilden graag nog een broertje of zusje erbij. Toen Bianca merkte dat ze niet zo lekker was en haar reuk veranderde, vermoedde Bianca dat ze misschien al zwanger was. Ze deed een zwangerschapstest en rekende uit dat ze zo’n negen weken zwanger moest zijn. Dat werd de volgende dag bij de verloskundige met een echo bevestigd.

Bianca en haar man hebben tot twaalf weken gewacht met het nieuws te vertellen aan hun kinderen. Die waren erg blij. Bij haar vierde zwangerschap heeft Bianca de reacties op een groot gezin niet altijd als positief ervaren. Om dit te voorkomen wilde ze duidelijk maken dat dit vijfde kind zeer gewenst was. Ze plaatste daarom een afbeelding van een groot gezin op haar Facebook-pagina.  Ze heeft dit keer uitsluitend positieve reacties gekregen.

De zwangerschap van Bianca is zonder complicaties verlopen. De eerste achttien weken voelde ze zich af en toe misselijk. Ze probeerde voldoende rustmomenten voor haarzelf te creëren door een goede structuur aan te houden voor alle activiteiten in haar gezin en het huishouden.

Bianca werd begeleid door de verloskundige die ook haar eerdere zwangerschappen begeleidde. Hierdoor had ze al een goede band met haar. Bianca heeft geen combinatietest laten doen. Ze vindt dat het kindje er mag zijn zoals het is. De 20-weken echo vond ze deze zwangerschap spannender dan bij de eerdere zwangerschappen. Ze denkt dat dit kwam doordat de voorlaatste zwangerschap vijf jaar geleden was.

Omdat dit haar laatste zwangerschap zou zijn, wilde Bianca de zwangerschap extra bewust meemaken. Zo maakte ze bijvoorbeeld veel meer foto’s tijdens deze zwangerschap. Ze wilde ook graag nog eens een ‘gender reveal party’ meemaken. Daarom heeft ze dit georganiseerd om het geslacht van de baby aan de omgeving bekend te maken.  

Bianca wilde graag thuis bevallen net als bij haar vorige vier bevallingen. Bianca had gehoord dat seks kan helpen om de bevalling op te wekken. Omdat Bianca bij 42 weken nog niet was bevallen, besloot ze dat eens te proberen. De weeën begonnen daarna en hielden de hele dag aan. Ondanks de weeën deed ze de hele dag mee met het gezinsleven. ‘s Avonds namen de weeën verder toe en is de bevalling uiteindelijk snel gegaan. Toen de andere kinderen hun nieuwe zusje hoorden huilen, kwamen ze direct naar beneden. Toen ook de placenta geboren was, was Bianca vastbesloten om eerst met haar man, kinderen, de verloskundige en de kraamzorg beschuit met muisjes te eten. Daarna werd alles opgeruimd en deden ze een poging tot slapen.

De kraamweek is rustig verlopen. Hoewel ze hulp hadden van een kraamverzorgende, heeft Bianca geprobeerd veel dingen zelf te doen, zoals haar dochtertje voeden en in bad doen. Wel heeft ze bewust rustmomenten gepakt om goed te herstellen van de bevalling.

Bianca adviseert vrouwen die zwanger zijn om de veranderingen in je lijf en emoties te accepteren. De zwangerschap is iets heel moois – ook al is het niet altijd makkelijk. Aan de kraamzorg adviseert ze om zich echt te richten op de kraamzorg en zich niet uit te laten over andere privédingen die in huiselijke sfeer spelen, en om de moeder alleen te laten tijdens het geven van borstvoeding. Aan verloskundigen adviseert ze om een concretere indicatie te geven van het tijdstip waarop ze langs zullen komen voor de nacontroles.


All ervaringen van Bianca