Sandra

Geslacht:
Woman
Leeftijd:
30 jaar
Diagnose:
Datum interview:
Thursday, August 30, 2018

Korte samenvatting

Aantal weken zwanger:          30

Aantal zwangerschappen:      1

Aantal kinderen:                     0

 

Achtergrond:
Sandra is 30 jaar, woont samen met haar man en is 30 weken zwanger van haar eerste kindje. Sandra komt oorspronkelijk uit Colombia en is geadopteerd. Momenteel is ze werkloos, maar ze hoopt na de bevalling weer 2 à 3 dagen te gaan werken.

Korte samenvatting:
Na een lang traject is Sandra via ICSI 30 weken zwanger van haar eerste kindje. Hoewel Sandra bang was geworden van sommige ervaringsverhalen, is de ICSI-behandeling haar erg meegevallen. De negatieve uitslagen van de drie voorgaande pogingen waren telkens een grote tegenslag. Sandra is trots op haar dikke buik en vindt het fantastisch om zwanger te zijn. Ze kijkt erg uit naar de komst van haar kindje.

Meer


Uitgebreide samenvatting

In het jaar na hun trouwen besloten Sandra en haar man dat ze een kindje wilden. Sandra stopte met de pil en ze besloten om rustig af te wachten en verder te gaan met hun leven. Toen Sandra na twee jaar nog niet zwanger was, hebben Sandra en haar man zich op advies van de huisarts laten onderzoeken. Hieruit bleek dat Sandra en haar man niet op een natuurlijke manier zwanger konden worden. Ze kozen voor een ICSI-behandeling. Na een derde ICSI-behandeling is Sandra nu 30 weken zwanger.

Sandra had zich vooraf ingelezen in de ICSI-behandeling. Ze las wisselende ervaringen: sommige vrouwen vonden het traject meevallen, terwijl anderen het als heel zwaar hebben ervaren. De ICSI-behandeling is Sandra uiteindelijk erg meegevallen. Sandra prikte zichzelf en dat verliep zonder problemen. Om ervoor te zorgen dat ze op tijd prikte, zette ze een wekker. Haar man hielp haar door de eenheden te controleren. De eerste twee ICSI-behandelingen mislukten. De teleurstelling was beide keren groot. Sandra heeft veel huilmomenten gehad. Na de tweede poging besloten Sandra en haar man een half jaar pauze in te lassen. Bij de derde poging probeerde Sandra ontspannen te zijn. Ook had ze dit keer minder mensen op de hoogte gebracht en probeerde ze afleiding te zoeken in haar werk. Sandra kan zich het moment dat ze hoorde dat ze zwanger was nog goed herinneren. Toen het ziekenhuis haar telefonisch vertelde dat de test positief was, huilde ze van geluk.

Sandra vindt het fantastisch om zwanger te zijn. Het mooiste moment van haar zwangerschap tot nu toe was het moment dat zij en haar man voor de eerste keer het kindje voelde schoppen. Ze is trots op haar buik. Ook het kiezen van de namen vond ze een mooi moment. Sandra en haar man hebben een jongens- en een meisjesnaam bedacht, want ze willen het geslacht van de baby nog niet weten. Minder prettig vindt ze dat ze vaak misselijk is. Hierdoor is ze in het begin van de zwangerschap behoorlijk afgevallen. Ze houdt haar misselijkheid onder controle door regelmatig te eten en weinig te snoepen. De hittegolf in de zomer was ook een vervelende periode.

Sandra kan niet wachten tot de baby er is. Omdat Sandra momenteel werkloos is, vindt ze het wel lang duren. Sandra kijkt ontzettend uit naar het gezinsleven: zingen, voorlezen, buiten wandelen, spelen en knutselen. Ze wil haar baby hetzelfde geven als wat ze zelf als kind heeft gekregen.

Sandra wil in het ziekenhuis bevallen en haar man de navelstreng laten doorknippen. Ook wil ze graag dat haar adoptieouders bij de bevalling aanwezig zijn. Sandra vindt het mooi dat haar ouders straks van dichtbij kunnen meemaken wat ze zelf hebben gemist.

Sandra raadt zwangere vrouwen aan veel met hun partner te praten en hen zoveel mogelijk bij de behandeling en de zwangerschap te betrekken. Verder adviseert ze andere stellen te vertrouwen op het personeel in het ziekenhuis. Tot slot geeft ze aan dat het belangrijk is de rust in jezelf te vinden.


All ervaringen van Sandra