Joost kijkt ook naar informatie uit andere landen over post-COVID

dinsdag, 19 april, 2022

Joost: En ik zou eigenlijk dus hopen dat dat ergens centraal wordt opgepakt. Al is het alleen in Nederland die dan ook over de grens heen kijkt.

Ook al dat ik al hulp gezocht ook bij C-support en ik heb ook wel wat van die webinars gevolgd en ja ik vond het fijn voor een stuk erkenning. Maar ik heb maar een kort contact en overzicht natuurlijk, maar dat daar mensen met de beste bedoelingen werken. Maar dat ze eigenlijk niet veel meer zeggen dan de huisarts en een stuk nuchter verstand. Maar ik heb het gevoel dat daar heel veel lange lijnen worden opgestart…

… met onderzoek en benaderingen. Terwijl ik denk dat door eerst een inventarisatie te maken van wat is er al en daar al iets uit te halen dat je veel sneller al iets kan presenteren wat, het hoeft niet perfect te zijn, maar wel de patiënt meer houvast kan geven. Het vliegt nu een beetje meer een kant op en ook de huisarts heeft er geen houvast in die zin. 

Interviewer: “Nee, je noemt C-support. Heb je verder nog andere bronnen waar je die informatie uit haalt?”

Joost: Nou wat ik zei in het Verenigd Koninkrijk vind ik echt wel duidelijk op de overheids- website staan wat daar gaande is. En volgens mij is er veel meer bekendheid over wat het fenomeen hersensmist nou is, hoe dat in elkaar zit. Nou die fase ben ik gelukkig door dus die, maar dat dat bood al zo veel meer, dat vond ik wel fijn.

Ervaringen met

Dementie Diabetes type 2 Nierziekte Zwangerschap en geboorte Mantelzorg en werk Post-COVID-syndroom

Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren

Klik op "ik ga akkoord" om cookies toe te staan.